Organisatie Organisatie

Beleidsplan 2015-2018
Kerkenraad
Diaconie

De Christus Triumfatorkerk is een protestantse wijkgemeente in de Haagse wijk Bezuidenhout en Mariahoeve. Onze kerk behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Beleidsplan 2015-2018

Het motto van ons beleidsplan is: ‘een open kerk onderweg naar morgen’. We willen ruimte en onderdak bieden aan allen die zich willen laten inspireren door de christelijke geloofstraditie, of daar nieuwsgierig naar zijn. De grondslag van deze visie is het geloof in de Bijbelse boodschap van Gods liefde voor de mens door Jezus Christus, de gestorven en opgestane Heer. Centrale uitgangspunten zijn: samen gemeente zijn in belijden, woordbediening en pastoraat, omzien naar elkaar en openstaan, in woord en daad, voor de omgeving. Meer hierover kunt u hier hieronder lezen in ons beleidsplan 2015-2018

Kerkenraad

De kerkenraad is hét orgaan dat het ‘reilen en zeilen’ van de gemeente bepaalt. Zij draagt de zorg voor het beleid en de koers van de gemeente. Onder de kerkenraad vallen bepaalde taken en verantwoordelijkheden zoals het omzien naar gemeenteleden (pastoraat), diaconale zorg aan de gemeente, de gang van zaken rondom de kerkdiensten, uitvoering van het beleid en het financiële beheren. De kerkenraad bestaat uit ouderlingen, diakenen en de beide predikanten.

Pastoraat

Pastoraat betekent voor ons, dat we - in navolging van Jezus Christus, de goede Herder - omzien naar elkaar. Omzien wil zeggen dat we oog en oor hebben voor de mens in de mooie momenten van het leven, maar juist ook als het moeilijk is. Dit houdt ook in dat we elkaar blijven motiveren en inspireren en elkaar accepteren zoals we zijn. Daarbij hebben we niet alleen aandacht voor de leden van de gemeente, maar ook voor hen die geen lid zijn.

Als u behoefte hebt aan een gesprek, dan kunt u contact opnemen met een van onze wijkpredikanten: Ruud Stiemer en Berit Bootsma

Diaconie

De diaconie is onderdeel van de kerkenraad. De diakenen vervullen een dienende taak. Dat vindt u terug in de betekenis van het woord diaconie, wat betekent "dienst aan de naaste".

De diaconie staat niet alleen voor deze taak, de diaconie zal de gehele gemeente ervan bewust moeten maken dat iedereen een diaconale roeping heeft. De diaconale hulpverlening staat of valt met de vrijmoedigheid van de gemeenteleden om deze hulp in te schakelen.

De praktische uitvoering bestaat uit vier werkgebieden:

1. De eigen gemeente (diaconale, pastorale en financiële ondersteuning)
  2. De eigen woonplaats (diaconale zorg gaat verder dan de eigen kerkelijke gemeente)
  3. Landelijk werk (ondersteuning van regionale of landelijke organen)
  4. Werelddiaconaat

Stichting Christus Triumfatorkerk

De Stichting Christus Triumfatorkerk zetelt in de gemeente ,’s-Gravenhage

Doel en grondslag
De stichting heeft ten doel de ondersteuning (op de meest volstrekte wijze) van de activiteiten van de protestantse gemeente in de Christus Triumfatorkerk te ’s-Gravenhage en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

De stichting tracht haar doel onder andere te verwezenlijken door:

• De website op internet
  • Het geven van informatie
  • Alle andere wettige middelen die de stichting ter bereiken van haar doelstellingen ten dienste staan

Vermogen
Het vermogen van de stichting zal worden gevormd door:

• Subsidies en donaties
  • Schenkingen, erfstellingen en legaten
  • Alle andere verkrijgingen en baten

Kerkdienst - Bevestiging ambtsdragers
datum en tijdstip 06-09-2015 om 10.00 uur

Opening nieuwe tentoonstelling
Op zaterdag 12 september, Open Monumentendag, zal de kerkzaal tussen 12.00 en 16.00 uur geopend zijn voor publiek. Direct om 12.00 uur zal de nieuwe expositie worden geopend: de overzichtstentoonstelling van het werk van wijlen Hans Stuffers, architect en kunstschilder. In de loop van zijn leven heeft hij talloze pentekeningen en schilderijen gemaakt. Zijn werken zullen tot half november te bezichtigingen zijn. De toegang is vrij.

Talentenveiling

In plaats van Bazar
10-10-2015
Talentenveiling

wij hebben ook een Facebook Pagina

Zomerstop Pauzeconcerten
In de zomermaanden zijn er geen Pauzeconcerten in de Christus Triumfatorkerk. Eind september start de nieuwe serie concerten. Tegen die tijd vindt u de informatie op onze website.