De kerk als veldhospitaal, crisis en hernieuwing van geloof - Tomás Hàlik

De kerk als veldhospitaal, crisis en hernieuwing van geloof - Tomás Hàlik

Op uitnodiging van DEZINNEN is prof. dr. Fr. Tomás Hàlik van 4 t/m 6 maart in Nederland. Hij geeft op 4 maart een lezing in onze kerk. Aanmelding kan via .  Kosten €10,-. Aanvang 20 uur.

lees meer »
 
De Bijbel, (nog steeds geen) oud papier- Alain Verheij

De Bijbel, (nog steeds geen) oud papier- Alain Verheij

Op donderdag 21 februari is niemand minder dan Alain Verheij te gast in onze kerk. Alain Verheij is bekend van vele mediaoptredens. Hij levert regelmatig commentaar in de kennisquiz ‘Bij de ‘Tijd’ op Radio 1 en in het ‘Theologen-elftal’ in dagblad Trouw.

lees meer »
 
Collegetour Verdieping 30

Collegetour Verdieping 30

Na een tijdje radiostilte komt er weer een fijne activiteit aan van Verdieping 30! Nu de nieuwe predikant Jaap van den Akker een beetje is ingeburgerd in de CTK wordt het de hoogste tijd om hem beter te leren kennen. Daarom organiseren we op vrijdagavond 8 februari 2019 een ‘collegetour’. Deze avond kun je al je vragen afvuren op onze predikant. De avond wordt geleid door onze eigen Twan Huys: Marijn Smit. We beginnen om 20.30 u met de vragenronde en vanaf 21.30 u gaan we door met een drankje.

lees meer »
 
Maatjesproject Maatjesproject

Even bijpraten over onze nieuwe buren: de  Statushouders in SoZa gebouw Vind je het leuk om nieuwkomers te ontmoeten,  samen lekker te eten en iets leuks te ondernemen, lees dan verder!!

Het is alweer even geleden dat ik iets over  mijn werk als diaconaal opbouwwerker schreef.
Graag schrijf ik dit keer over de statushouders  ( dat zijn mensen met een verblijfsvergunning) die in het voormalig ministerie van Sociale Zaken zijn komen wonen.  Een klein stukje voorgeschiedenis ‘ter opfrissing’:
Het gaat om een groep van zo’n 90 mannen, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Zij wonen daar  samen met Nederlandse  studenten en jonge ondernemers.

lees meer »
 
Week van Gebed voor de eenheid van de christenen

Week van Gebed voor de eenheid van de christenen

‘Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2019 plaats van 20 tot en met 27 januari. Het thema haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium.
Door heel Den Haag zijn er deze week gebedsbijeenkomsten.
Ook in onze kerk op woensdag 23 januari om 14.30 uur (Jul. van Stolbergln 154)
en in Mariahoeve in de Pax Christikerk (Zwedenburg 99) op donderdag 24 januari om 19.30 uur

Het materiaal voor de Week van Gebed 2019 is voorbereid door kerken in Indonesië. De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit. Deze thematiek sluit prachtig aan bij de Week van Gebed voor de eenheid.

lees meer »
 
Welkom in een inclusieve kerk

Welkom in een inclusieve kerk

Er is veel commotie ontstaan door de Nashvilleverklaring die ondertekend is door tweehonderd predikanten.
Wij herkennen ons niet in de manier waarop in de verklaring ‘de Bijbelse waarheid’ wordt geclaimd en ingevuld. Gelukkig wordt er in veel meer kerkelijke gemeenten anders gedacht en gehandeld. Weet je met je eigen identiteit en geaardheid welkom, ook in de Christus Triumfatorkerk.
Wij zijn een open gemeente waar iedereen welkom is en zijn of haar eigen inbreng heeft. Sámen zoeken we naar de weg die Jezus ons wijst, waarbij we ons willen laten inspireren door Zijn woorden: “Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf”.
We nodigen iedereen van harte uit die weg met ons te gaan.
Als u/jij behoefte hebt om hierover verder te praten neem gerust contact op:

 
Verklaring over Nashville Verklaring over Nashville

De Protestantse Kerk in Nederland en de Protestantse Kerk Den Haag betreuren de naar Nederland overgewaaide Nashville-verklaring. Theo Hettema in Kerk in Den Haag: "We willen er aan werken dat de kerk voor iedereen een veilige plek vormt."

De Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring, die ondertekend is door enkele honderden orthodox-protestantse predikanten, kwam afgelopen week in het nieuws. In de verklaring spreken de ondertekenaars zich uit over het geloof, het huwelijk en seksualiteit. ds René de Reuver, sciba van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) en ds Theo Hettema, voorzitter van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Kerk Den Haag, betreuren de verklaring.

lees meer »
 
Preken terug lezen Preken terug lezen

Sinds december 2018 zijn de preken van ds., Jaap van den Akker terug te lezen op deze website. Zie http://www.ctkerk.nl/preken.

 
Maaltijd Project Maaltijd Project

Elke vrijdag kunt je met buurtgenoten gezellig samen eten in de kerk. Voor €7,- staat er om 18.00 uur een driegangendiner voor je klaar. Opgeven bij Irene de Groot (070-3835804).
 

 
Protestantse Kerk Den Haag biedt kerkasiel

Protestantse Kerk Den Haag biedt kerkasiel

Hoe kunt u helpen bij het kerkasiel aan het gezin Tamrazyan, 
 

 

lees meer »
 
Nieuwe rekeningnummers Nieuwe rekeningnummers

De rekeningnummers voor de ‘vaste vrijwillige bijdragen’ zijn ondergebracht bij de Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG). SKG maakt voor het verzorgen van het betalingsverkeer gebruik van de systemen van Van Lanschot Bankiers. Per 1 november a.s. stopt Van Lanschot deze dienstverlening en gaat SKG gebruikmaken van de systemen van de Rabobank. Hierdoor wijzigt het rekeningnummer voor de vaste vrijwillige bijdragen per 1 november 2018.

lees meer »