Elevatorpitch

Elevatorpitch
Op 12 januari 2019 mocht ik een 'elevatorpitch' houden op de kerkenradendag van de Missionaire Specialisatie over de Christus Triumfatorkerk. In een minuut een schets geven over onze kerk. Ik overschreed nèt de tijd...

"Het hart van de Christus Triumfatorkerk is niet de kerkzaal. Hoewel daar ook hele mooie dingen gebeuren. Vieringen op zondagochtend, lunchpauzeconcerten met het Koninklijk Conservatorium of musicals en verassende vieringen van migrantenkerken en scholen.
Nee, het hart van de CTK is de ontvangsthal. Als je de ingang gevonden hebt – en dat is best een uitdaging - dan kom je in een kleurrijke, warme ruimte. Met een bar met kopjes in allerlei kleuren. En die plek is niet alleen fijn, die plek symboliseert ook de gemeente rond de Christus Triumfatorkerk in Den Haag. Kleurrijk. De kleur van de mensen is nog wel overwegend wit, maar zeker niet alleen. De leeftijd varieert enorm, al is de groep tussen de 40 en de 60 wat ondervertegenwoordigd. Het zijn een ambachtsman in ruste of een emeritus-hoogleraar, een onderwijzeres of een beleidsambtenaar. student of achter de rollator. Hagenaars en Hagenezen.
Die hal is het hart van de kerk. Ook door de week. Daar ontmoet je wijkbewoners, mensen die zoeken naar verdieping bij De Zinnen, of aanschuiven bij een contactmaaltijd. Daar gebeurt het. Daar wordt geloof gedeeld, daar wordt Jezus nagevolgd."

(foto Adriaan Sala)
terug