Welkom op de website Christus Triumfatorkerk

Welkom op de website Christus Triumfatorkerk
Onze kerk is gelegen in Den Haag, in het hart van de wijk Bezuidenhout. Op deze plek willen wij een open gemeente zijn met aandacht voor iedereen die in het Bezuidenhout en Mariahoeve woont, werkt of gewoon op ons pad komt.
 
lees meer »
 
Openbaring

Openbaring
In het najaar lezen we een aantal zondagen achter elkaar uit het laatste Bijbelboek: Openbaring van Jezus Christus aan Johannes. Een intrigerend Bijbelboek. Waarin de visioenen over elkaar heen duikelen en dat geregeld gebruikt wordt om de huidige tijd te duiden. Is dat terecht? Wat voor boek is het eigenlijk? Voor wie het geschreven en met welk oogmerk?
Over zulke vragen buigen we ons op twee avonden: dinsdag 19 september en 3 oktober 2023, van 20 tot uiterlijk 22 uur.
Leiding en informatie bij ds. Jaap van den Akker:
predikant@ctkerk.nl of tel. (070) 220 37 69.
 
 
Klimaatviering zaterdag 9 september

Klimaatviering zaterdag 9 september
Op zaterdag 9 september vond in de Christus Triumfatorkerk de klimaatviering plaats, georganiseerd door Groene kerken en Micha Nederland. Kijk hier deze indrukwekkende viering terug.
 
Kledingruil dinsdag 10 oktober

Kledingruil dinsdag 10 oktober
Miskoopjes in de kast, stapels kleding die je niet meer draagt of zelfs nooit gedragen hebt en die nog goed zijn? Je bent niet de enige. Wereldwijd kopen we steeds meer kleren, die we redelijk snel weer wegdoen. Waar leidt dit toe? En kan het anders? 
CTK Duurzaam &Zus'teen nodigen je samen uit om op 10 oktober je kleding te komen ruilen. Dat is niet alleen duurzaam en leuk, maar ook goed voor de beurzen.
lees meer »
 
Collectes en Appostel app

Collectes en Appostel app
Met de Appostel app kunt u eenvoudig deelnemen aan de collectes in de CTK. Tot voor kort gebruikten we de Appostel app van PKN den Haag Oost, inmiddels hebben we een eigen Appostel app.
lees meer »
 
Samenspel

Samenspel
Tien keer per jaar verschijnt ons eigen kerkblad de Samenspel. 
Abonnees krijgen hem in de brievenbus, maar recente nummers zijn ook digitaal te lezen.
Net als onze wekelijkse Nieuwsbrief en het stedelijke kerkblad Kerk in Den Haag.
Wil je ook elke maand een Samenspel in de brievenbus ontvangen? Dat kan! Geef je op voor een abonnement: samenspel@ctkerk.nl. We vragen een (vrijwillige) gift van (minimaal) €12,50 per jaar voor ons mooie blad.
 
Splitsingsbesluit definitief

Splitsingsbesluit definitief
De Algemene Kerkenraad van de Gereformeerde Kerk ’s-Gravenhage-Oost (GKO) heeft in haar vergadering van 13 februari jl. in ‘tweede lezing’ het splitsingsbesluit van de GKO goedgekeurd. Wat nu nog rest is een bezwaarperiode van dertig dagen (tot en met zaterdag 28 maart 2023), daarna zal dit besluit definitief zijn. Vervolgens zijn er nog wel  veel praktische zaken te regelen. Dit alles zal zeker nog enkele maanden in beslag nemen.
Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met Arjan Brak.
Het definitieve splitsingsbesluit vindt u hier.
 
lees meer »
 
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Sinds de uitbraak van de coronapandemie verschijnt er wekelijks op vrijdag een nieuwsbrief van onze gemeente. Om je op de hoogte te houden van het kerkelijk leven. 
Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief van de CTK.
Eerder verschenen nieuwsbrieven zijn hier te lezen.
 
Deo Sono, Populum Voco

Deo Sono, Populum Voco
In het voorjaar van 2021 maakte Matteo Fabris voor een studieopdracht een fotoreportage van onze kerk.
In de foto's komt de schoonheid en de bijzondere bouwstijl van de kerk prachtig in beeld.
Matteo is Bachelor student Urban Studies aan de Rijksuniversieteit Leiden.
Zijn werkstuk kreeg als titel mee: 'Deo Sono, populum voco'. Het is het opschrift van de klok van onze kerk: ik luid voor God en roep het volk.
De foto's van Matteo en zijn werkstuk zijn hier te zien.