Welkom op de website Christus Triumfatorkerk

Welkom op de website Christus Triumfatorkerk
Onze kerk is gelegen in Den Haag, in het hart van de wijk Bezuidenhout. Op deze plek willen wij een open gemeente zijn met aandacht voor iedereen die in het Bezuidenhout en Mariahoeve woont, werkt of gewoon op ons pad komt.
 
lees meer »
 
Orgelrenovatie

Orgelrenovatie
De komende maanden wordt het gerestaureerd. De renovatie zal tot maart 2024 duren en kost ruim €100.000,-.
Een groot deel van de renovatie van het orgel is gedekt door subsidies en fondsen. Toch moeten er ook enkele tienduizenden euro’s uit eigen middelen worden betaald. Daarom is de kerk een actie begonnen: sponsor een orgelpijp. Voor € 50,00 ‘adopteert’ u een mooie grote roodkoperen pijp, voor een kleiner bedrag helpt u de hogere noten weer zuiver te laten klinken. Doet u mee?
U kunt uw gift overmaken op: NL52 INGB 0005 1440 61 t.n.v. St. Chr. Triumfatorkerk, o.v.v. 'orgel'. Bij voorbaat hartelijk dank!
lees meer »
 
Ontmoeting

Ontmoeting
Iedere woensdag is er koffie, thee en gezelschap voor wie even binnen wil lopen in de kerk. Welkom tussen 10.30 – 11.30 uur. Tegelijkertijd is de kerk open voor het doneren van voedselproducten voor de voedselbank in Mariahoeve.
 
 
Top 2000 kerkdienst

Top 2000 kerkdienst
Op zondag 7 januari is er een unieke kerkdienst in de Christus Triumfatorkerk. De eerste Top 2000 kerkdienst ooit in Den Haag!
Een 'Top2000kerkdienst' is een (on)gewone kerkdienst. Met een band en livemuziek. Twee korte preekjes, veel 'meezingers' maar ook gebed en verstilling. Alle muziek die gezongen en gespeeld wordt, is afkomstig uit de TOP 2000.
Voorgangers zijn Arianne Lodder en ds. Jaap van den Akker. De aanvang is om 10.00 uur. 
lees meer »
 
Reparatie-inloop op 10 februari 2024

Reparatie-inloop op 10 februari 2024
CTK-duurzaam gaat in 2024 door met het organiseren van uiteenlopende activiteiten. De eerste is een reparatie-inloop op zaterdag 10 februari 2024 van 10.00 – 14.00 uur in de hal van de kerk. Een team vrijwilligers staat klaar om samen met u uw kapotte spullen te repareren! Denk alvast na wat kunt meenemen: huishoudelijke spullen, hout en kleding/textiel (ook sokken).
 
Maaltijdproject 8 december Maaltijdproject 8 december
Op 8 december is er weer een maaltijd in onze kerk. De maaltijd begint om 18.00 uur en kost €7,50. U krijgt een (eenvoudig) drie gangendiner voorgeschoteld, met koffie of thee na. Om 19.30 uur sluiten we de maaltijd weer af. Deze keer wordt de maaltijd weer verzorgd door onze vertrouwde kok Benno Veentjer en de leerlingen van het Esloocollege.
Elke tweede vrijdag van de maand is er een maaltijd in de CTK. Iedereen is welkom. Opgeven kan via maaltijd@ctkerk.nl.
 
Samen hier

Samen hier
Oekraïners weg wijsmaken in de Nederlandse samenleving
Nu de oorlog in Oekraïne vordert, voelen steeds meer Oekraïense families in Nederland de behoefte om lange termijnplannen te maken, een netwerk op te bouwen en aansluiting te vinden bij de Nederlandse samenleving. Hiervoor is de organisatie Samen Hier op zoek naar groepen enthousiaste Hagenaars die klaarstaan om mensen met een vluchtachtergrond te verwelkomen in hun dorp of stad.
lees meer »
 
Klimaatviering zaterdag 9 september

Klimaatviering zaterdag 9 september
Op zaterdag 9 september vond in de Christus Triumfatorkerk de klimaatviering plaats, georganiseerd door Groene kerken en Micha Nederland. Kijk hier deze indrukwekkende viering terug.
 
Collectes en Appostel app

Collectes en Appostel app
Met de Appostel app kunt u eenvoudig deelnemen aan de collectes in de CTK. Tot voor kort gebruikten we de Appostel app van PKN den Haag Oost, inmiddels hebben we een eigen Appostel app.
lees meer »
 
Samenspel

Samenspel
Tien keer per jaar verschijnt ons eigen kerkblad Samenspel. 
Abonnees krijgen hem in de brievenbus, maar recente nummers zijn ook digitaal te lezen.
Net als onze wekelijkse Nieuwsbrief en het stedelijke kerkblad Kerk in Den Haag.
Wil je ook elke maand Samenspel in de brievenbus ontvangen? Dat kan! Geef je op voor een abonnement: samenspel@ctkerk.nl. We vragen een (vrijwillige) gift van (minimaal) €12,50 per jaar voor ons mooie blad.
 
Splitsingsbesluit definitief

Splitsingsbesluit definitief
De Algemene Kerkenraad van de Gereformeerde Kerk ’s-Gravenhage-Oost (GKO) heeft in haar vergadering van 13 februari jl. in ‘tweede lezing’ het splitsingsbesluit van de GKO goedgekeurd. Wat nu nog rest is een bezwaarperiode van dertig dagen (tot en met zaterdag 28 maart 2023), daarna zal dit besluit definitief zijn. Vervolgens zijn er nog wel  veel praktische zaken te regelen. Dit alles zal zeker nog enkele maanden in beslag nemen.
Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met Arjan Brak.
Het definitieve splitsingsbesluit vindt u hier.
 
lees meer »
 
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Sinds de uitbraak van de coronapandemie verschijnt er wekelijks op vrijdag een nieuwsbrief van onze gemeente. Om je op de hoogte te houden van het kerkelijk leven. 
Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief van de CTK.
Eerder verschenen nieuwsbrieven zijn hier te lezen.
 
Deo Sono, Populum Voco

Deo Sono, Populum Voco
In het voorjaar van 2021 maakte Matteo Fabris voor een studieopdracht een fotoreportage van onze kerk.
In de foto's komt de schoonheid en de bijzondere bouwstijl van de kerk prachtig in beeld.
Matteo is Bachelor student Urban Studies aan de Rijksuniversieteit Leiden.
Zijn werkstuk kreeg als titel mee: 'Deo Sono, populum voco'. Het is het opschrift van de klok van onze kerk: ik luid voor God en roep het volk.
De foto's van Matteo en zijn werkstuk zijn hier te zien.